Үхсэн малын мах авахаас сэрэмжлээрэй
2010.02.09

Үхсэн малын мах авахаас сэрэмжлээрэй

Монгол орны нийт нутгаар өвөлжилтт хүндэрч, зуданд нэг сая  700 гаруй мал хорогдож байна. Гэтэл ашиг орлого хайсан vip76_uhsen_malзарим нэг хүн үхсэн малын махыг худалдаанд гарсан байж болзошгүй тул нийслэлийн мэргэжлийн хяналтын алба ард иргэдэд сэрэмжлүүлж мэдээлэл гаргалаа. Хэрэглэгчдэд энгийн нүдээр үхсэн малын махыг,  нядалсан малын махаас хэрхэн ялгах шинж тэмдэгийг хүргэж байна. Малыг нядлаж цуслах үед биеийн бүх цус юүлэгдснээс мах, булчин нь улаан ягаандуу өнгөтэй байдаг. Харин үхсэн малын махны цус нь юүлэгдэлгүй махандаа шингэснээс ерөнхийдөө улаан хүрэн өнгөтэй, гадаргуугийн болон булчингийн гүн дэх судаснууд цусаар дүүрсэн, хүрэн судаснууд гүрийж харагддаг.

Үхсэн малын махыг чанах явцад шөл нь бужигнасан нитгэлтэй, амтгүй гардаг байна. Дээрх шинж тэмдгээс гадна үхсэн малын махыг дээрх шинж тэмдгээс гадна лабораторийн шинжилгээгээр эцэслэн тогтоодог байна.

0ЭКСПЕРТсэтгэгдэл
Сэтгэгдэл оруулахын тулд та хэрэглэгчийн эрхээр нэвтэрнэ үү.
Экспертүүдийн сэтгэгдэл
Одоогоор сэтгэгдэл нэмэгдээгүй байна.